RECENTE PROJECTEN
Groene oase
Van deze tuin wordt je écht gelukkig!
Alle seizoenen bloeit er iets, van Amandelbloesem tot Verbena - hier wil je blijven. Door het vele groen en de zachte lijnen van de borders voelt het er vertrouwd, de tuin omarmd je als het ware. Dat in combinatie met moderne materialen, zoals bankjes van beton en staaldraad met klimplanten, laat de uitstraling van de tuin aansluiten op de woning. Het ontwerp is in de basis strak en rustig, met een overdaad aan groen wordt pas echt sfeer gemaakt. En dat maakt dat je deze tuin wilt beleven, alle seizoenen.
Alphen a/d Rijn (ZH)
Leiden (ZH)
LEEF-TUIN in hartje Leiden
Het was een puzzeltje, maar compleet met tuinkantoor & home-gym, buitendouche, sauna én eetbare beplanting is deze tuin met recht een échte LEEF-tuin te noemen.
Ik kijk uit naar het hoekje bij de BUITENDOUCHE , dat is echt een wellness-sfeertje geworden! Met flagstones tussen kruipend groen en een groen dak van klimplanten ben je gewoon écht even op vakantie.
En dat allemaal in hartje Leiden - wat er op zo’n 100m² wel niet mogelijk is!
Luxe bostuin
Dit is het definitieve ontwerp van mijn eindopdracht - een tuin in Lieshout, in een natuurgebied waarbij een deel als woonbos in gebruik is.
Het heuvelachtige terrein kan een uitdaging zijn, maar maakt het ook interessant om mee te werken! Ik heb het juist in het voordeel laten werken, nu zorgt het juist voor extra spanning en diepte in de tuin, waardoor je veel verschillende hoeken krijgt die uitnodigen om ontdekt te worden.
Ook door de 2 jonge kinderen! Zo is er tussen de bomen is er een klim- & klauterparcours te ontdekken en vanuit de boomhut kunnen ze de hele tuin overzien.
Mijn doel was om de natuur (het bos) en de woning meer naar elkaar toe te trekken. De langgerekte lijnen in het ontwerp zorgen ervoor dat de hoogtes in de tuin mooi in elkaar kunnen overlopen + het creëert eenheid en rust in zo’n groot oppervlak. Toch zijn die lijnen niet ‘strak’ overheersend, maar worden ze afgezwakt door de beplanting om de zachtheid van de natuur de ruimte te geven.
Lieshout (NB)
Nieuwveen (ZH)
Diepe familietuin aan het water
Met vrienden & familie úrenlang tafelen onder de blauwe regen, uitkijkend over de hele tuin en het water… De jongste is druk in de weer met zijn vishengel aan de waterkant en de andere kids hebben ruimte genoeg voor hun sport & spel vermaak.
De grassen dansen mee in een verkoelend zomerbriesje, vaders snuift tevreden de geur op van vers gemaaid gras... Mama komt met een dienblad verse limonade naar buiten en dat is het teken dat ze nog even de vuurschaal aansteken om de dag met elkaar af te sluiten. En hoor je die vogels? Genoeg bomen in de tuin voor een fantastisch orkest.
​
Dit zou zomaar een dagboek-fragment kunnen zijn uit de eigenaren van deze tuin in de zomer! Of winter, kan trouwens ook; zitplekken genoeg. Het ontwerp is aangeleverd, er kan gebouwd worden aan dit paradijs. Een tuin met genoeg ruimte voor iedereen en toch met een geborgen gevoel. De grote, karakteristieke bomen dragen daar deels aan bij - versterkt door het ontwerp.
Praktisch, groen & gezellig
Nog zo'n fijne familietuin. Praktisch én sfeervol.
Een uitdaging, want zij wilt graag een groene, gezellige familietuin en hij wilt vooral een praktische tuin: met genoeg ruimte voor de bedrijvigheid aan huis.
Met zo'n grote werkschuur op het perceel combineert het nu juist goed om ronde lijnen te gebruiken. Ruimte & 'gezelligheid' komen zo sfeervol samen.
Ruime parkeerplekken en containers zijn weggewerkt, maar ook zijn er onder andere 'ontdek-paadjes' door verhoogde borders; een geheime trap naar een kleine vlonder langs de sloot, dynamische zitplekken met vuurplaats en eetbare planten rondom het terras (hállo verse kruiden!). En dat allemaal in een ontwerp dat rust zal uitstralen.
Veel ruimtes om te spelen en ontdekken voor de kleinsten, maar net zoveel plekken om te proosten en genieten met vrienden en familie.
Ter Aar (ZH)
Ameide (UT)
Dijktuin aan de Lek
Géén standaard voor en achtertuin, maar dit dijkhuis aan de Lek heeft een zij- en voortuin die aan elkaar grenzen.
De voortuin en zij-tuin waren twee verschillende werelden: de grens was dan ook een harde, rechte lijn tussen grind en vlonderplanken. Door nu de vlonderplanken langer te laten doorlopen en ze vanaf de andere kant te laten terugkomen, trek je de twee werelden samen. Hierdoor voelt het ruimer aan.
De optische langere lengte die je hiermee creëert wordt versterkt door de manier van beplanting: in strekkende, organische vormen met de lengte van de tuin mee.
Ze hebben vanuit alle hoeken van de tuin een fantastisch vrij uitzicht over de rivier en het natuurgebied. Veel fietsers weten in de zomermaanden deze route dan ook te vinden. Privacy krijgen en toch uitzicht behouden was een leuke uitdaging!
Benieuwd wat er in jouw tuin allemaal mogelijk is?